2024. január 2., kedd

Vég és kezdet

Eltelt a szilveszter. Egyedül voltam, olvastam, TV-t néztem vártam az éjfélt a kis karácsonyfám mellett. Tavaly kórházban voltam, megébredtem ugyan éjfélkor a tüzijátékra, de pár percen belül vissza is aludtam. Akkor egy kívánságom volt, hogy lelkileg felépüljek. Ez megtörtént. Akkor sem volt több kívánságom csak egy. Most sincs több, ahogy az előző írásomban írtam már róla. A több mozgás a célom, vagyis a lelki felépülés után a testi is fontos.
Szilveszter reggelén kiraktam előre 2 hétre a gyógyszereimet. Jó lenne nélkülük élni, de nem lehet, tehát pontosan szedem őket. Utána elmentem még a boltba egy kis vásárlást csinálni. Csak néhány apróságot vettem. A pénztárosnő  nagyon kedves volt, meghallgattam a jókívánságait, és viszont kívántam neki hasonlókat. Segített közben bepakolni a kosaramba a vett dolgokat. Egy szomszéd kinyitotta az ajtót nekem, tehát csupa jó dologgal találkoztam az utamon.
Itthon még megebédeltem, hallottam a lakásba beszűrődő neszeket. Porszívózások hangja a szomszédoktól, valaki még felmosta a lépcsőházat, hallottam egymás köszönéseit, és a boldog új évet kívánásokat. Az utcáról hallottam délután kósza petárda durranásokat, trombita hangokat, melyek az este folyamán egyre gyakoribbá váltak, majd végül tüzijátákba torkolltak éjfél után. Voltak telefonhívásaim is jó beszélgetésekkel.
Elővettem délután egy könyvet, majd este TV-t néztem. M. most nem volt velem, de a neten kapcsolatban voltunk. 
1-én reggel pedig elmentem egy közeli, lakótelepi kis tóhoz, hogy az új évem úgy kezdődjön, ahogy elhatároztam: friss levegővel és sétával. Útközben sárba tapadt levelek és tűleveleken hintázó esőcseppek szépségét néztem, kutyákat sétáltatókkal, futókkal, horgászokkal találkoztam. 
Induljon az új év...




24 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatosan írtad le a szilvesztert és az új év első napját. A képek is azt a hangulatot idézik. Szeretem.
    Én is hasonlóan töltöttem az év végét, csak az új év reggelén nem mentem sétálni. Már nem sétálgatok, még a szemetet is elég nehezen viszem le. A Karácsony előtti takarítást is Kislegény csinálta, én csak néztem és szavakkal segítettem neki. 🙁🌝 Ő segít mostanában a legtöbbet. Sajnos a lányom az ünnepek előtt lerobbant, az epéjével van baj és most a pajzsmirigyét is vizsgálják. Remélem, ebben az évben jobban alakulnak a dolgok.
    (A gépem billentyűzete is rosszalkodik, hol nem ír, hol meg duplázza a betűket. Azt hiszem, ki kellene tisztítani.) 🌝

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Borka! Én is nehezen sétáltam, fájdalmas volt. El is szoktam tőle, fájt is utána a gericem és a derekam. Bele kell jönnöm, keveset mentem az utóbbi időben. Ezért is az elhatározás. Megyek, míg bírok.
      Sajnálom, hogy a lányod beteg. Gyógyulást kívánok neki, és hogy a pajzsmirigyével végül ne legyen baj.
      Szeretek olvasni az unokáidról. Rendes gyerekek. Igaz, már nem annyira gyerekek, de nekünk ennyi idősen azok maradnak.:)
      Örülök, hogy írtál a blogodba, és hogy hozzám is jöttél kommentelni. Olyan sokáig hiányoltalak. Persze, én is sokat hiányoztam a múlt és az előző évben, de aztán helyreálltak a dolgok. Kívánom, hogy örömünkre szolgálva írj, és mi olvashassunk téged. Szeretettel ölellek.

      Törlés
  2. Hello Eva
    You are courageous! I haven’t started yet.
    I must go to the clinic with my husband tomorrow and see the specialist to know what we are going to do and if they keep me at the clinic. I hope it is not too serious. I’ll let you know. See you soo. Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Catherine, I hope that you do not have to stay at the clinic. It is good if you let me know your news. Yes, I walked yesterday. It was not easy, I had pain. I'll have to go more often. You understand me that it is difficult to do that.
      I hope I can see you soon, because it means that you are at home and can write. Hugs.

      Törlés
  3. Kedves Éva gyönyörűen leírtad a látottakat. Olyan jó hogy mindenben meglátod a szépet.Én is igy vagyok bottal közlekedem és nehezen de mégis azt vallom szép az élet rosszabb ne legyen! Kívánok Boldog Új Évet Jó Egészséget nektek csodálatos napokat a pároddal együtt. Zsike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsike! Akkor megérted, hogy nehéz sétálnom, és hogy ez az elhatározás, nem is olyan egyszerű erre az évre.Én is vallom azt, amit te. Szép az élet, ennél rosszabb ne legyen. Kívánom neked is ezt erre az évre.
      Köszönöm a jókívánságodat, jólestek.:)

      Törlés
  4. Sok kis részletből, ecsetvonásból áll össze előttünk a napod, Éva, nincs benne semmi szentimentalizmus, felesleges szó, harmonikus kis zenét alkot, amit már említettem máskor is...
    Akárcsak a képeid, a harmónia érzését adja át olvasóidnak, s erre mindannyiónknak nagy szüksége lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh, Rózsa, de szépen írtál.:) Az igaz, hogy nem szeretem a felesleges dolgokat, a cicomát sem, ami gondolom, hogy a stílusomon is meglátszik. Nem szoktam sokat gondolkozni rajta, de a te művészlelkednek, amit gazdagon megáldott harmóniával az élet, hiszek.
      A képek szépsége? Tetszettek többek között a sárba ragadt levelek, főleg a színük. Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszene, de nekem igen. Ez van!:)
      Köszönöm, hogy itt jártál.

      Törlés
  5. Nekem is tetszenek a sárba tapadt levelek. Jó, hogy már az első napon elmentél sétálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erika, örülök, hogy neked is tetszenek a sárba tapadt levelek. Már szilveszterkor elhatároztam, hogy megyek. Ha így indítom az évet, talán tudok többször is menni annál, mint ahogy tettem tavaly.

      Törlés
  6. Örülök, hogy elindultál... Ne add fel! Nagyon kell a mozgás, a jó levegő és a bámészkodás. Megannyi szépség vár rád. Nekem nagyon jól sikerült a szilveszterem. Megleptek - unokás estém lett, kicsink 20 hónapos és oly jó vele játszani. A szokásos durrogtatás 16 óra körül elkezdődött... borzalmas mennyiség repült a levegőbe. Ki se néztem - dühítő, hogy ez az eszeveszett durrogtatás elmaradhatatlan. Az elmúlt két napban nagyokat gyalogoltam. Sok sikert és kitartást kívánok. Márta - partfal

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márta, köszönöm a dicséretet. Igen, elindultam, és mindenképpen szeretném folytatni is a sétákat. Sokat nem tudok menni, de azt rendszeresen akarom csinálni.
      De jó, hogy jól sikerült a szilvesztered! Mindig élvezettel olvasom az unokáidról szóló beszámolókat. Nagyon aranyosak lehetnek.
      Én is sokszor összerezzentem a durrogtatásokra. Nem szeretem, de hozzátartozik a szilveszterhez és az éjfél utáni időszakhoz. Nem sikerül róla lebeszélni a népet.
      Köszönöm, hogy sikert kivántál a kitartáshoz. Igyekszem.:)

      Törlés
  7. Szép az a sárba tapadt leveles kép! Teljesüljön a kívánságod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pipulka, a természet a legegyszerűbb dolgokból hozza össze a szépet, ugye? Remélem, hogy teljesül a kívánságom. Köszönöm.

      Törlés
  8. Dear Eva
    I am back home but I must go back to the clinic on the 25 th of January and have an Mir done. The specialist gave me a treatment and strong painkillers.
    I have again a back problem very painful and on the 25th a coloscopy. After the covid I feel very tired.
    It is painful to walk at the moment . Yes I understand you it is so difficult ! Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine, it is good that you did not have to stay at the clinic. I had coloscopy in December 2022. The result was good but I did not like it. I hope that you will not be tired after the covid.
      I will walk tomorrow. I will go to the library. I must go there, I have already read all of the books from that place. Hugs.

      Törlés
  9. Dear Eva, a warm greeting from Viola with best wishes for the New Year 2024.
    May you have many nice encounters, both small ones in life and big ones with special joy... happiness, health and, above all, contentment.
    A hug for you from Viola

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Viola, thanks for your good wishes. I like that you wished me contentment for 2024. You are right, we need it. I think health is very important and after that contentment is the second wish that is very important. When I was young I also wanted happiness and good luck, too.
      Hugs from me.

      Törlés
  10. Kedves Éva! Jó egészséget, boldogságot kívánok neked és párodnak az újévben. Kitartást a sétákhoz, készíts sok szép képet. Szeretettel ölellek! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aloha, köszönöm a jókívánságokat. Remélem, lesz kitartásom a sétákhoz. Nagyon szeretném. Szeretettel ölellek én is.

      Törlés
  11. Elszaladt az egy év, és mennyivel másabb, mint volt, a kórházban. Örülök, hogy itt vagy, hogy írsz, képeidet megmutatod. Remélem majd a mozgásban is sikerül elérned amit szeretnél. Amit a lépcsőházról írtál, hogy behallatszik az emberek beszélgetése, a neszek, a felmosás hangjai eszembe juttatta, hogy ez a társasházak sajátossága, hogy egy kicsit ismerjük egymás életét, ami hol jó, hol nem jó, de a köszönések és a néhány kedves szó egymáshoz az mindig, még ennek a hallása is. :) Ez (is) az élet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Betty, reméltem, hogy nem kerülök vissza a kórházba, és ez így is történt. A ház, amelyben lakom amúgy elég csendes, de szenteste előtt nagyobb volt a mászkálás, a tevékenykedés mint máskor. Mindenki elfoglaltabb volt a karácsonyi előkészületek miatt.
      Ahogy írod, jó is és rossz is társasházban lakni. Én szeretek itt élni, bár néha hiányzik egy kert és az udvar. Nem mintha a gerincem miatt sokat tudnék a kertben dolgozni, de jó lenne néha kimenni oda. Régebben könnyebb lett volna, de az az idő elmúlt már. Minden jót kívánok neked.

      Törlés
  12. Csodás új éved volt, ilyen legyen a folytatás is. Érdekes, a természet mindig életre kelti az embert, keresd is amennyit csak tudod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azon leszek, de nagyon nehezen tudok járni. Mégsem akarom feladni.:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu