2023. december 2., szombat

Kremsben

Elmentünk az osztrák Dunakanyarban lévő városba, Kremsbe. Hideg volt, így az egy órás úton egyszer megálltunk forró csokit inni. Ebédre pedig többek között levest kértünk, amely szintén jó meleg volt. Átmelegedtünk mindkét alkalommal, de szükségünk is volt rá.
Voltunk a temetőben, mert az út igazi célja tulajdonképpen ez volt. Egy sír meglátogatása, elidőzni mellette, mécsest gyújtani és emlékezni.
Sétáltunk is. A főutca már karácsonyi hangulatú volt, forralt bort ittak az emberek, szállt az illata a levegőben. Itt az advent szép időszaka, nem csoda, hogy már minden erre és a közelgő karácsonyra emlékeztetett. 
Nézegettem a házakat, a szépséges cégéreket, a reliefeket, megálltam egy-egy kirakatnál. 
Próbálom magam ráhangolni az adventi várakozásra, de arra is figyelve, hogy ne felejtkezzem el az ünnep igazi lényegéről. A sok fény és dekoráció ne vonja el a figyelmem, mert fennáll ennek a veszélye, de én nem hagyom magam.




11 megjegyzés:

  1. Mindig szépek a fotóid, Éva, azok is melengetnek! Jövök howwád pihenni, mert az előttem álló heteknek a gondolatától is szédülök...

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat, Rózsa voltam (jó régen volt, ha belegondolok...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rózsa, pihenj meg nálam! Most leülnék veled, és meghívnálak egy teára vagy kávéra. Egy kis süteményis kerülne az asztalra. Jó lenne beszélgetni veled.

      Törlés
    2. Van egy álmom. egyszer elmegyek reppülővel M.o-ra, bérelek egy autót Pesten a reptéren és végigjárom utoljára valamennyi hús-vér és eddig még "virtuális" ismerősömet!... Utoljára.

      Törlés
    3. Kívánom, hogy váljon valóra az álmod, és sikerüljön nekünk is találkoznunk. Milyen jó lenne!

      Törlés
  3. Hello Eva
    Beautiful pictures! You must have had a nice outing. We went to St Nicolas Xmas market today and this afternoon we tidy the house. Tonight we are watching tv.
    I wish you a good week.
    ( I am feeling better today Hope that will continue !)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine, yes, it was a nice outing. St Nicolas Xmas market must have been also nice. I am also watching TV in the evening. It is good to be inside, it is - 6C outside. I am so happy that you are better now.
      I also wish you a good week!

      Törlés
  4. Biztos jó volt sétálni a karácsonyi hangulatú utcán! tényleg olyan illatok szállnak mindenfelé, amit máskor nem érezhetünk. Nagyon szeretem a forralt bor fűszeres illatát (inni nem, mert az én gyomromnak nagyon savas) a kürtős kalácsosok környékén meg is állok néha, hogy érezzem azt a finom kalács "szagot" :))
    Még nem láttam a városomat esti fényben, de hétvégén sort kerítünk rá, de már a hírportálokon sok fotó volt feltéve. Az a szomorú, hogy most olyan rövid lesz ez az adventi időszak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szoktam forralt bort inni, mert az én gyomrom sem bírja, savat csinál. Az illata viszont finom. Mindig megnézem, hogy milyen bögrében adják. Mindenhol más. Van itthon belőlük a bécsi karácsonyi vásárokból.
      A kürtős kalács " szaga" is nagyon jó, én is szeretem.:)
      Még én sem láttam Sopront az idei advent fényében, de szándékozom megnézni.Múltkor éppen akkor jöttünk el amellett a tér mellett, ahol a fát felállították. Még dolgoztak akkor körülötte. Szeretném látni feldíszítve is.
      Remélem, hogy szép lesz az advented és a karácsonyod.

      Törlés
  5. Krems olyan szép, igen, szép Ausztria... hát, mondhatjuk - sok szép ország van :-))
    Egyszer Passauból Bécsbe mentem a kerékpárúton, így örömmel hallok Kremsről. Hihetetlenül szép élmény volt.
    Köszönöm a fotókat.
    Umarmung von Viola
    Hug from Viola

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakran megyek Ausztriába, közel van a városomhoz a határ. Én is kerékpároztam Krems környékén. Szép vidék, ott a Duna, szőlőskertek, szép városok, falvak vannak arrafelé. Ahogy írod, sok szép ország van, jó utazni. Nehezen tudok járni a gerincem miatt, most már kevesebbet tudok menni, de örülök, hogy régen többet tudtam, és szép helyeket láttam. Umarmung von Éva :)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu