2024. április 19., péntek

Napjaim apró történései

Ma elmentem sétálni, és egy-két dolgot elintézni. Mikor jöttem visszafelé, láttam messziről, hogy anyu volt erkélyén valaki áll a korlátra könyökölve. Éppen olyan volt, mintha ő várt volna rám, ahogy régen tette.  Azóta is a látvány hatása alatt vagyok.
Reggel zúgást hallottam kintről. Nyírták a füvet a lakótelepen. Kinyitottam az ablakot, és friss fűillat áradt be. A sétákat megígértem magamnak, be kell tartanom, de vonzott a frissen nyírt fű látványa és illata is. Míg mentem, láttam a füvet nyíró embert, kicsit megálltam nézni, ahogy végezte a munkáját.
Nem főztem magamnak. Elmentem egy közeli helyre menüt enni. Gulyásleves, aranygaluska vaníliaöntettel volt ebédre. Jólesett, és az ár is elfogadható. Máskor is megyek, magamnak nem fogok főzni.
Kicsit megfáztam, de csak a fejem tompa, és néha fújom az orrom, könnyezik a szemem. Ha ennyivel megúszom, az jó lesz. Szerencsére fűtenek. Iszom a forró teát, és melegen öltözöm.
Nem sok minden történt velem a napokban, de ez így van jól. Van valami azonban, amitől félek. Mindig úgy ébredek, hogy félve olvasom vagy hallgatom utána a híreket. Ez a háború, és egy esetleges harmadik világháború eljövetele. Remélem, hogy győz a józan ész, de a félelmem nem alaptalan. Napjaim része ez az érzés, le kellett írnom.


14 megjegyzés:

  1. A józan észt leuralja a gazdasági -politikai érdek. (Márta - partfal)

    VálaszTörlés
  2. Nem lehet egyszerű dolog a mozgalmas, utazásos élményekkel teli napok után visszailleszkedni az "apró történések" közé, még ha eleinte jól is esik a nyugalom...
    Finom a frissen nyírt gyep illata!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könnyen ment szerencsére, szükségem volt a pihenésre és az eseménytelenségre. Így vagyok mindig az utazások után. Kellenek a nyugalmas napok.

      Törlés
  3. Anyukám lakása a közelben van...Akárhányszor járok arrafelé, gyalogm vagy biciklivel, mindig felnézek az ablakára...
    A frissen nyírt fű illatát nagyon szeretem, szerencsére nem vagok rá allergiás, sokan viszont nem bírják.
    Szeretek főzni, de nagy ritkán, ha egyedül voltam, valami egyszerűt csináltam, csak bekaptam valamit, vagy olyat készítettem, amit más nem eszik szívesen. Jól teszed, ha elmész egy-egy menüre. Ráadásul a sétát is letudod így. Az aranygaluskát irigylem :)
    Sok mozgalmas nap után jó egy időre a nyugalom, ezt élem mától én is.
    Remélem már jobban vagy és hamar teljesen meg is gyógyulsz.
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig felnézek az ablakokra és az erkélyre. Még eddig soha nem mentem el a ház mellett úgy, hogy ezt ne tettem volna meg.
      Én nem vagyok oda a főzésért. Ahhoz be kell vásárolni, akkor több napig azt eszem, ha magamnak főzök, mert keveset szerintem nem lehet csinálni a megvett hozzávalókból. Az aranygaluska miatt mentem el én is főleg az étterembe. Régen ettem és szeretem.
      Jól vagyok már, meggyógyultam. Ma még nem megyek ki, mert hideg van. Örülök, hogy ilyen hamar helyrejöttem, nem akarok újra megfázni.
      Ma is nyugodt napom lesz, de egy jó vasárnap kell is az embernek.:)

      Törlés
  4. Én szeretem a friss fű illatát és ilyenkor még bírom is, augusztusban már nem. Én szakaszokban nyírom a füvet, mert mindig van valami, amit még meghagyok egy kicsit, hogy virágozzon és a méhek tudjanak gyűjteni. Gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig bírom a frissen nyírt fű illatát.Szerencsére a lakótelepen gyakran nyírják. Rendben van a fű mindig. Ha nem, akkor a százszorszépekben gyönyörködöm.
      Köszönöm a jókívánságodat. Ahogy fent írtam már megyógyultam, és nagyon örülök, hogy nem mentem bele ebbe a megfázásba nagyon. Gyorsan helyrejöttem.

      Törlés
  5. A frissen vágott fű illatát üvegbe kéne zárni, olyan csodálatos. Engem emlékeztet a görögdinnye héjának az illatára is. :) A "politika" döbbenetes. Politikai vezetők, országok "fő" emberei úgy emlegetik már a háborút mindennap, mintha fogalmuk nem lenne, hogy az micsoda és milyen pusztítást végez. Persze ők és szeretteik nem mennek háborúba és nem fognak harctéren harcolni. A hétköznapi ember igen. Amikor általános iskolában tanultuk a II.Világháborút azt gondoltam gyerekfejjel, hogy ez olyan borzalmas, hogy már biztosan nem lesz ilyen, az ember nem fog több ilyet kirobbantani. Ma már azt látom, hogy de, képes rá. És könnyedén emlegetik, hogy az előcsarnokában vagyunk. És a hétköznapi emberek jó része is teljesen közömbös, mintha nem jutna el a tudatáig, hogy mennyire nagy baj lehet. Úgy ahogy a másik kettő előtt is történt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszer csináltak egy felmérést, hogy az emberek számára melyik illat a legkedvesebb. A frissen kisült kenyér illata lett a gyűztes. A fűét is ide lehetne tenni.
      Nagyon félek. Minden reggel, megnézem az e-mailjeimet. Az egyik bezárása után hírek és képek vannak sokatmondó címekkel. Mindig megijedek, hogy itt van, eljött, mi lesz velünk...? Aztán látom, hogy még haladékot kaptunk, de úgy látom, hogy minden egyes hír és esemény közelebb visz a III. Világháborúhoz. Nem hittem volna, hgy az én életemben még megtörténhet. Ahogy írod, az előcsarnokában vagyunk. Mi mindenre képes az ember!?

      Törlés
    2. Most láttam, hogy ismét névtelennek vett, nem tudom miért, mert be vagyok jelentkezve. Betty voltam. :) Azt mondják, hogy baj, hogy akik most olyan könnyedén emlegetik és tolják oda a világot, nem élték meg a háborút, vagy fiatalok voltak. Szerintem ez nem valós magyarázat, én sem éltem, mégsem akarom és rengetegen mások sem. Egyszerűen ezek el fognak tudni "bújni", nincs kockázat nekik, ellenben a háború mindig pénz sokaknak. Azt viszont nem értem, hogy az európában élő emberek miért olyan közömbösek még mindig. Én a vaníliás sütik illatát is imádom a kenyér mellett, szerintem gyerekkori emlékeink jönnek elő ezekben az illatokban. :)

      Törlés
    3. Szerintem sem magyarázat, hogy fiatalok voltak vagy nem éltek akkor. Mindenki tanult történelmet és látott sok mindent a háborúkról. Tudhatja, hogy mivel jár. Rombolás, pusztítás, életek, gazdaság összeomlása...Teljes felelőtlenség, amerre haladunk most.
      Betty, örülök, hogy jöttél.:)

      Törlés
  6. Now that I have a robot to cut the grass it doesn’t smell anything, but I like to smell fresh cutter grass it smells Spring!
    I try not to watch the news too much it is so depressing.
    I wish you a good week. Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. They once did a survey to find out which scent people like best. The smell of freshly baked bread prevailed. I think the smell of freshly cut grass can also be very popular.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu