2023. november 28., kedd

Együtt töltött órák

Kimentünk szombaton dél körül az első hóesésbe. Minden évben az első hó a legszebb, a leginkább kívánt. Még újdonság, igazi örömmel lehet befogadni, átélni, sőt, megérinteni a havat. Ez az érintés szinte kötelező.
Éles szél vágta a pelyheket a hidegtől pirosló arcomba, melyek apró tűszúrásokként azt juttaták eszembe, hogy mindig is szerettem az évnek ezt az időszakát, és vártam már ezt a havazást.
Hamarosan megérkeztünk a McDonald's-ba. A fiúk kérésére mentünk oda ebédelni. Elfogadtuk a fiatalok kívánságát, mert ritkán megyünk hamburgerezni egyébként. Kicsit még vártunk rájuk a melegben, míg én az akkor már a  tollpiheként hulló hóesést néztem szinte egyfolytában. Olyan jó volt akaratlan mosollyal a szám szögletében csak úgy lenni, és várni valami jóra, ami biztos, hogy bekövetkezik.
Hazafelé tartva átázott a sapkám, a kesztyűm, a kabátom, a kapucnimban összegyűltek a hópelyhek. 
Otthon kávéztunk és süteményeztünk. Olyan szép dolog, mikor egy apa süteményt süt a fiainak. A szeretetről szól. Én csak a gyümölcsöket raktam a tortára segítségképpen, a többit M. készítette el. 
Beszélgetéssel, régi képek nézegetésével, a karácsony tervezésével múlt az idő. Teltek a szombat délutáni közös órák, melyekre olyan nagy szükség van. 
Megkaptam, az enyém, a mienk volt. A fehérség csak ráadásként érkezett, megjegyeztem a dátumot. Az első hó november 25-én volt, beírtam a naptáramba.


20 megjegyzés:

  1. Ohh, de szépen írtad le! Láttam mindent, a hópihéket, éreztem a hideget.
    Örülök az örömödnek 😍🤗

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon élveztem az első hóesést. Jó volt írni is róla, újra átéltem. Kár, hogy már elolvadt. Szinte rögtön a + 1 fok miatt.

      Törlés
  2. Kedves Éva, olyan érzékletesen írtad le az év első hóesését, hogy majdnem kedvet adtál hozzá, pedig a régi havazásokról szinte csak rossz érzéseim maradtak fenn... Főleg a hajdani moszkvai, leningrádi végetérhetetlen hideg telekről!
    Itt még nem volt hó az idén, bár jelenleg fagypont körül vagyunk... Most meg már a korom miatt félek a havas telektől a csúszós járdák, utak miatt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még mindig szeretem a havat. Mikor megláttam, hogy esik, különös örömben volt részem. Ott álldogálltam az ablak előtt, míg ki végül kimentünk.
      Azt én sem szeretem, ha csúszós a járda. Lassan tipegek, inkább korábban indulok el, ha mindenképpen menni kell. Bár inkább otthon maradok olyankor, ha tehetem.
      Reggel - 2 fok volt. Kórházba kellett mennem gyógyszerjavaslatért. Szakorvostól kell kérni, hogy a háziorvos felírhassa egy évig. Bizony csípte az arcomat a hideg, de jól esett a friss levegő.
      A vlagyimiri ( én ott voltam) télre én is emlékszem. Csak májusban tűnt el a nagy hó egy sövényről.Oda hordta össze magasan a szél a havat. A cipőmet, csizmámat ki kellett dobni, annyira tönkrement a nagy télben. Akkor kibírtam az ottlétet, de ma már nem mennék vissza olyan körülmények közé, melyben akkor voltunk.

      Törlés
  3. Nálunk nyoma sincs hónak .jelzem már évek óta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idén itt januárban volt és most. Legalább mutatóban láthattuk.
      Reggel taxival kellett a kórházba mennem. A taxis mesélte, hogy reggel 6-kor mikor munkába állt szállingózott a hó. Mikor én úton voltam 8-kor, már nem esett. Pedig jó lett volna látni.

      Törlés
    2. Hello dear Eva,
      I just sit in my recliner running all morning. I went to the post to send a parcel to my son and went to the supermarket to get vegetables and fruits then make butternut soup a vegetable quiche and apple pie.
      I am a little better and try to catch up washing and housecleaning.
      Now I am resting watching “ Hercule Poirot’s Christmas “
      And relaxing.
      No I did not receive your mail
      But there is internet problems since last week.
      We used to often go to Mac Donald’s when we had the children home. We sometimes stop there when we are on the road. You are lucky to have snow! I love it!
      M is baking a lot which is so nice.
      I have sold 15 items on my shop, but it is the first week and I have two more weeks left I don’t know if I will have enough items because I have a lot to charity shop…
      Well, I wish you a good afternoon see you soon. Hugs Catherine
      ( when you had snow on the 25th it was Saint Catherine’s day here)

      Törlés
    3. Dear Catherine, I'm sorry you didn't get my email. I will try to send it again.
      I also saw Hercule Poirot's Christmas film. I liked it. When I watch a Poirot films, I always think of you. You like them.
      You must rest! As I read, you worked a lot in the kitchen today. But Poirot helped you to relax, too. :)
      15 items? It is good to know that you are successful in selling. I have so many Christmas decorations that I won't buy any new ones this year. They have accumulated over the years and I have no way to sell them.
      I like your blog. Hugs!

      Törlés
  4. Itt megmutatta magát, s tova is libbent. Miért szeretjük ennyire a havazást? Mert nagyon várjuk, mindig, s évek óta minden pehelynek úgy tudunk örülni. Igazi hó oly rég volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán a tisztasága a vonzó. Aztán már a tisztaság is elmúlik, de az elején mindenképpen szép. A hópelyhek mintája is szép. Igazi művész alkotás.
      Engem a gyerekkoromra is emlékeztet. Ma már nincs hó, ha van is nem elégszer, de az emlékek előjönnek míg várunk rá, vagy látjuk azt azt a keveset belőle.

      Törlés
  5. Bár nem vagytok mindig együtt M-mel, amikor igen és ahogy írsz róla, olyan jó, meghitt érzést olvasok ki a szavaidból. Jó, hogy vagytok egymásnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szoktam gondolkozni azon, hogy rossz lenne nélküle. Nagyon egyedül lennék. Nincs gyerek, rokon, sok ( elég) barát stb. Persze, próbálnám magam elfoglalni, de vele mégis jobb. Igyekszünk magunkat mindig jól érezni egymás közelében. Mivel nem vagyunk mindig együtt, várjuk a másik érkezését, vágyunk az együttlétre. Aztán kiéljük az egyedüllétre való vágyunkat is egészen addig, míg újra találkozunk.

      Törlés
  6. Dear Eva
    Today my right knee is blocked! And it is very painful so I will take painkillers.
    I am lucky I did the cooking and housework yesterday. This week I could walk better without a stick I was glad… but I must rest again!
    My husband asked for a handicapped card for me when I don’t feel well I will have assistance if I can go to see my son beginning of the year, but my health is not good at the moment, everything is going wrong! But I keep hope it will improve. How are you? Can you walk?
    Today it is getting colder but sunny unfortunately I will have to stay inside by the fire , reading and watching “Hercule Poirot” 😆
    Have a good day. Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, my dear Catherine, I'm so sorry you're having trouble with your knee. You need to rest and I hope it gets better. The important thing is that you can go to your son at the beginning of the year. You've been preparing for it for a long time.You want it so much. If you need it, get help. Maybe the card will help you to have assistance.
      I can't walk well. My spine and hips hurt. I need a stick and a rollator if I want to walk. I don't get enough fresh air because I can't go outside. This is not good either.
      The weather is cold and cloudy here.It is 1C and dark. I am at home.
      It is good that you are having rest and watching Poirot. I have finished what I wanted ( washing, ironing) to do.I will no do anything in the afternoon. I will also watch TV and read.
      Hugs.

      Törlés
  7. Nagyon jó, hogy ilyen csodálatos időt töltöttetek együtt.
    A torta pedig itthon is finomnak tűnik... Sok gyümölccsel és zselével szeretem. Kedves Papa :-)))
    És ez a hó idén ilyen korán... csodálatos. Alig tudtuk felkészíteni a kertünket a télre! Élvezem a havat, és sokat sétálok az erdőben.
    Egy ölelés... befejezted a felkészülést az 1. adventre? Elkészült a négy gyertyás adventi koszorúm, ma és holnap felakasztjuk a csillagokat... bel- és kültérre valók... gyönyörűen mutat, ha kigyulladnak.
    Sok üdvözlet Violától - Viola -
    I wrote with translator and hope it is all correct. Hug to you Eva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Viola, the translator worked perfectly. Now I am writing to you in English. You might come to my blog to read my answer. Then it will be easier for you to read without a translator.
      I have finished toput out all my Christmas decorations. There are many, I could choose from them. This year I will not have an Advent wreath with four candles. However, I burn candles almost every evening during the Advent season. I don't just burn candles during Advent, but since the autumn has arrived.
      I will have an Advent wreath on my front door. It means to those who come to me that I am waiting for Christmas.
      I am glad that you will have Advent lights both outside and inside.
      I also like fruit cake with lots of fruit and jelly. What M. did was like this.
      I wish you all the best with love. Éva

      Törlés
  8. Thank you for your answer Eva, it's so nice to wander into the distance via Blogland...
    I prepared chocolate cake in the oven and wholemeal dough for rolls... I wish you a happy first weekend of Advent. Hug for you.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Viola, I also like wandering via blogland. Thanks for your coming.
      I like chocolate cake. I especially like Austrian Zacher cake. I often eat it with a cup of coffee. I have a friend called Szilvia, who works in a café. When I visit her I eat Zacher cake.
      You must be a good housewife. Hug for you, too.

      Törlés
  9. Hello Eva

    I am feeling better today i Hope it will last! Today it is cold but very sunny 🌞 which is good. I would like to go out, but on a Friday and in December it will already be crowded. I will go out tomorrow early morning with my husband who his going to have his hair cut. On Monday I will go to my shop as nobody is out on that day.
    Here there is a new pneumonia going on and I choose to put my mask on as many people are in the hospitals again.
    We will see..
    Well I am going to drink my coffee as I stopped the boiler and opened the windows to renew the air but I will close the windows now!
    A good weekend to you. Big hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine, it was good to read that you are feeling better today. I also hope it will last.
      It has been raining here since last night. It is 1C now. If it was colder the rain would turn into snow. I also opened the windows to let the air in. I miss it very much. It is warm again after renewing the air inside.
      It is a good idea that you will use a mask. You have to protect yourself from pneumonia and other illnesses. I was in hospital on Wednesday to arrange some administration. I do not have to go there again until the end of January. I do not mind it at all.
      I hope your shop is running well. You may write about it.
      Big hug.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu