2024. augusztus 21., szerda

Apróságok...

Sokat van a redőnyőm ritkára véve lehúzva. Beszűrődik a  fény, de mégis a kinti hőség, a forróságot adó napfény ellen is véd. Olvastam, hogy a sötét lakás is segít depressziósnak lenni.  Nem szeretnék ilyen állapotba kerülni. Tudom milyen érzés, és olyan nehéz kilábalni belőle. Ha elmúlik a hőség, akkor felhúzom majd a redőnyt, és beengedem a fényt, de addig vállalom a lehetséges depresszió kockázatát, és marad a félhomály. Tulajdonképpen szeretem, nincs ellenemre az erős fénynélküliség.
Egyformán telnek a napjaim az utóbbi napokban. Mikor már arra gondoltam, hogy elég az egyhangúságból, akkor kapok egy üzenetet M. fiaitól és a hozzájuk tartozó hölgyektől, hogy szerveznek egy közös vacsorát, és menjek el rá. Ehhez M. is kell, aki elvisz Ausztriába, hogy találkozzam velük. Mivel ő is hivatalos, megoldódik a dolog. M. ír hamarosan, hogy mikor jön értem. Most várok rá, és közben írom a gondolataimat a félhomályról, az egyhangúságról. Mind a kettő elmúlni látszik. A hőség egyszer abbamarad, hiszen közeledik a szép szeptember, és valami mindig történik, mely ad valami újdonságot, megtörve a napok egyformán folyását.
Hogy még mi jut eszembe? Múltkor rácsodálkoztam, hogy milyen sok árnyas, lombot adó fa és színeket adó virág van a lakótelepünkön. Kell a sok zöld, a virágok változatos színe, és bár nem tudom kik ültették őket, hálás vagyok nekik. Valaha volt munkájuk segít élvezni az otthonom környezetét, és jóleső érzéssel tölt el. 
Ilyen apróságok, ilyen gondolatok járnak a fejemben, míg várom a csengetést, és megérkezik M. Várni is jó dolog tulajdonképpen, jönnek a szinte semmitmondó gondolatok, melyeket megoszthatok másokkal. Mert hála a blogoknak, az őket íróknak, a kommentelőknek, soha nem vagyok teljesen egyedül, és ők megbocsátják nekem, hogy sokszor írok lényegtelen, de mégis bennem lévő gondolatokról. Legalábbis remélem...



17 megjegyzés:

  1. Apróságokból tevődik össze az élet. Én szeretem így. Mindig jó olvasni a Te gondolataidat. 🤗

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy megerősítetted, hogy nem kell mindig lényeges dolgokról írni. Mert nincs sok belőlük, de a sok apró dolog segít mégis élni, és talán más is szívesen lát beléjük. Csak merni kell megosztani őket.:)

      Törlés
  2. Kedves ez a reményteli várakozásról Írt posztod.

    VálaszTörlés
  3. I am also often in the shade when it is hot. My days are often the same and I am also waiting for my husband who finishes work late at night. But I am used to it since our children left. It is nice to go with M and go out I wish you a nice evening

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I'm waiting for the heat to end. I suffered a lot from it this summer, and I closed the blinds many times to shade the room. The dinner together with the young ones was good. Thank you for your good wishes.
      I'm used to waiting for someone a lot, and I'm alone a lot, just like you.Hugs.

      Törlés
  4. Éva, reményeid jogosak, hiszen ha benézünk egy kedves ismerőshöz, nem feltétlenül falrengető híreket remélünk tőle, hanem főleg azt, hogy jól van, és ez bennünk is jó érzéseket szül!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa, igazad van, én sem várok el mindig nagy híreket másoktól. Egy jelzés, hogy jól vannak, mindig jól jön. Megnyugvás és öröm is egyben.

      Törlés
  5. Zárt világ... nálunk nincs roló, spaletta, függönyök vannak, amiket ritkán húzok be. Mert, ha behúzom nem látom a folyót, s szerencsére kertbe, udvarra senki sem tekinthet be. Fő tartózkodási helyemen fal helyett földig érő ablakok vannak, illetve üvegajtók, ömlik be a fény. Most éppen olyan koszosak, hogy azonnal neki kellene állnom suvickolni. De elfogyott a lé a spricniből, halogatom hát. Unoka praclik, új és újabb lenyomatok. Pókháló, vízfröccsenés, porszemek - akár hetente többször is tisztíthatnám. (Kibírom ma.) Jó vendégeskedést neked kedves Éva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Le kell húznom a redőnyöket, ha besüt a nap, mert nagyon átmelegszik különben a lakás. Mikor nincs ekkora hőség, akkor természetesen én sem húzom le. Te szépségekre látsz rá. Ott van neked a Duna, a kert... Olyan jó, hogy ilyen helyen laksz, igazad van, hogy nem húzod be a függönyöket. Az unoka praclik lenyomata nagyon kedves dolog. Kár is lepucolni. Nekem is kellene ablakot tisztítani, de halogatom. Már nem is emlékszem, mikor pucoltam utoljára. A vendégeskedés jó volt, élveztem a fiatalokkal is az együttlétet.

      Törlés
  6. Ugyanígy vagyunk, nagyon idetűz a nap, néha a függönyt is rahúzom, hogy ne melegitsen a réseken keresztül se. Irigyellek Márta. Délután hátulról süt, melegít. Viszont a klímája még így is jó a tömésháznak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kertet nem tudom megvédeni a "napszúrástól", tetemes mennyiségű víz locsolása mellett sem.

      Törlés
    2. Örülhetsz, hogy jó a klímája a tömésháznak. A panel az persze más. Még szerencse, hogy nálam nem délután süt be a nap, és nem a legfelső emeleten lakom. Talán már vége lesz egyszer ennek a hőségnek. A héten még marad biztosan, és a szeptember sem lesz hűvös szerintem. Elég volt az idei nyárból.

      Törlés
  7. Az életünk nagy része apróság. De az apróságokon olyan jó elidőzni. A nagy dolgok jönnek, beesnek, van amelyik jó, van amelyik nem, erőteljesek. Olyan mint a tenger. A szép sima víz, az apró hullámok, amiken megcsillan napsugár, milyen nyugalmat áraszt. Aztán jön a vihar, hatalmas hullámok, sötét szín, izgalom, mozgalom. Szép és jó is, érdekes is, de milyen jó, amikor elvonul a vihar és a háborgó tenger egy csillogó rengetegvízzé szelidül, és eljön a nyugalom. :) Betty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betty, nagyon jól leírtad a háborgó vízzel és a lenyugvó, megszelídült vízzel a mi nagy dolgokkal és a mindennapok csendességével járó életünket. Megbecsülöm a hétköznapok olykor egyhangúságot is adó eseményeit. Legutóbbi nagy és sajnálatos esemény az életemben anyu halála volt lassan 6 éve. Sokáig háborgott életem vize akkor, de most már kisimulni látszik az elfogadással az életem. Sokat gondolok még így is rá. Kívánok neked is békés, nyugodt napokat. Nagy esemény csak öröm legyen számodra.

      Törlés
  8. I absolutely believe that a dark apartment contributes to depression... it's definitely best to let in a lot of light. Light is joy. And every heart needs joy. Allow joy into you and give joy out. Sometimes a smile is enough.
    Surround yourself with beautiful things, enjoy the flowers and greenery around you.
    And hope is one of the most beautiful things we have. Hope here with you for a nice get-together soon.
    Oh how wonderful.
    I wish you a lot of fun.
    A hug for you.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viola, you're right, lots of light brings joy. But this summer was full of heat, and unfortunately my apartment overheated. I had to close the blinds to shade the room. I'm looking forward to autumn and the pleasant sunshine. Then my room won't be shadowy, because I'll let the sunlight in. I wish you to enjoy the rest of the summer and have lots of green, color and smiles in your life. Hugs.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu