2023. augusztus 5., szombat

Napjaim

Mikor legutóbb a könyvtárban voltam nem hoztam ki könyveket, csak visszavittem az elolvasottakat. Még hozhatok ki eleget. Vannak itthon könyvek, melyeket nem olvastam el. Most ezekhez fogok hozzá, vagy újra olvasom a kedvenceimet. Vajon mennyire jelentenek majd mást, mint mikor először olvastam őket?  
Általában délelőtt elvégzem a dolgaimat, a háztartási munkákat, vagy amit éppen elhatároztam. Igyekszem, hogy rend legyen körülöttem, és végezzek a kipipálandókkal, mert csak úgy tudom magam átadni a pihenésnek. Ez jellemző rám.
A délutánok nagy része az olvasásé, a számítógépé, vagy ha van valami kedvemre való, akkor a TV-t is bekapcsolom. Mióta nyugíjban vagyok azóta tudom ezt megtenni. Milyen szoros volt a napi programom, mikor a munkaidő is kötött volt? Vége ennek már, és nem bánom egyáltalán, hogy többet tudok kedvezni magamnak.
Most végeztem a porszívózással, a felmosással, mindennel, amit terveztem.  Folytatom Julien Green: Adrienne Mesurat c. művét. Tetszik. 11 forintért vettem még 1985-ben. Milyen régen volt, milyen fiatal voltam. Azóta várt rám a könyv. De jó, hogy leemeltem a polcomról. Fogok még az írótól olvasni.
Esik az eső, verik az ablakot az esőcseppek, kint sötét, bent ég a lámpám. Olvasásra alkalmas idő van, indulok is...

10 megjegyzés:

  1. Éva, ezt csinálom én is. Sötétes, esős délutánon újra olvasom sokadszorra Temesi Ferenc Por c. szótárregényét. Otthon vagyok benne. Anyósomék szomszédja volt a Tündér utcában és még sok más részlete egyezik az én életem egyes részleteivel.(Klári)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, milyen jó elfoglaltságot találtunk magunknak egy esős délutánra.:) Megnéztem a könyvet, amiről írtál, megvan a helyi könyvtárban. Felírtam a listámra, és lehet, hogy elolvasom. Mindig gyűjtök könyvcímeket, és nem megyek soha öres kézzel így a könyvtárba. Vannak ötletek, hogy mit hozzak ki. Most az itthonikakat olvasom, de mindig csábít a könyvtár is. Most sincsen másképp.

      Törlés
    2. klári, Tündér u... Timi is lakott ott egy rövid ideig...micsoda név-- A Port én is kiváncsiskodva olvastam... sok ismerőssége miatt

      Törlés
    3. Éva , akinek van vagy inkább volt köze Szegedhez, annak érdekesebb! :)

      Törlés
    4. Nincs közöm Szegedhez, de most felkeltettétek a figyelmem a regény iránt. Szerintem így is élvezni fogom.

      Törlés
    5. persze, az csak egy kis plusz inyencség, titkos összekacsintás az iróval - aminek nem is biztos, hogy örül

      Törlés
  2. Hello Eva

    I do the same as you do, house work in the morning and cooking then I am free in the afternoon I can rest and relax reading , watching tv… here it’s always dark, raining and windy for three weeks now and yesterday it was 15C I don’t know how to dress and we wear autumn clothes!
    We we’t out shopping yesterday and today we stay home ( too much walk and I feel tired) we should have a little sun and heat next week, we will see? I wish you a good reading! Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Catherine, so we have the same daily routine. It is good to have rest after working, doing the house work, shopping. It was so good to read yesterday. I did not watch TV only read.
      It is 19C here but it is not raining. Almost all last week we had rainy days. They say that the weather will be warmer without rain next week. I am looking forward to enjoying better weather. I wish you all the best!

      Törlés
  3. Éva, nálam kb. fordítva van a sorrend (bár a tiéd sok szempontból ésszerűbb): reggel első utam a kávéval kezemben a számítógéphez vezet, még pizsamában, a többi tennivaló megvár... Kivéve persze, ha valami fontos, előre megbeszélt program van előttem - nagy ritkán...
    Julien Green jó választás, az egyik legnagyobb 20. sz-i francia nyelvű író. Élete nagy részét Fr-ban élte le, bár amerikainak született, 97 évet élt, Párizsban halt meg és Klagenfurt-ban van a sírja egy kápolnában... (bocs, ha csak ismétlem, ami számodra már ismerős...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa, a reggeli szokásos teendők ( fürdőszoba, reggeli, gyógyszerek stb) után megcsinálom a kávét, és egy fél órára leülök a számítógép elé én is. Utána kezdem el az egyéb betervezett dolgaim.
      Olvasgattam Julien Greenről, de köszönöm, hogy írtál róla. Ha legközelebb megyek a könyvtárba hozok ki tőle könyveket. Úgy láttam van sok tőle.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu