2023. augusztus 21., hétfő

Együtt lenni jó dolog

Milyen sokat számít annak, akinek nincs családja már, ha egy családi összejövetelen vehet részt. Én egyedül vagyok, minden családtagom elhunyt már. M. családját vele együtt ajándékba kaptam. Nincs saját gyerekem, de az ő fiait sajátként szeretem. A hiányok valahogy pótlódnak, a sors megadja azt, ami nem adatott meg.
M. szülőfalujában augusztus 20-án búcsú volt. Olyan régen vettem részt ilyen eseményen. A gyerekkorommal együtt ez  az együttlevésre alkalmas időpont is elmúlt. Falun még jobban él ez az ünnep, jobban összejönnek az emberek, együtt vannak a családok. Meglátogattunk aznap egy barátot, M. öccsét is, volt alkalom beszélgetésre a fiúkkal és egyikük barátnőjével is. 
Olyan jó volt ülni a barát árnyas teraszán is. Közben nézegettem egy fenyőn himbálózó madarakat, és kortyolgattam a hőségben a frissítő vizet. Régi képeket nézegettünk, emléket idézett fel a két barát, és én hallgattam őket.
A miséről kijövet M-t ismerősök üdvözölték, pedig milyen régen elköltözött abból a faluból. Később elmesélte nekem, hogy ki kicsoda, mit kell tudni róluk, és én szívesen kalandoztam a múltjában.
7-en együtt ebédeltünk, utána fagyiztunk Kőszegen. Szeretem azt a városkát, jó volt ott lenni. Szívesen voltam M. osztrák szülőfalujában is, ami 10 percnyire van Kőszegtől. Mindig ott lépjük át a határt, ha megyünk Oberloisdorfba. Most sem tettük másképpen.
Én így töltöttem augusztus 20-át. Most is jó volt.





5 megjegyzés:

  1. Hello Eva
    I am glad for you that you had a nice time with other people.
    We don’t have any family left we only have our children. I also had a nice time yesterday with the children. This afternoon I have a rest looking at a film inside as it is hot . I am feeling a little better since my fall this morning.
    By the end of the week the heat will go. We are going on holidays in Brittany on the 8th of September, I wish it was now! Too long to wait. Have a nice afternoon. Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. As you know I am alone very often, so it is good to meet people.
      It is very good that you are feeling a little better now and you had nice time with your children.
      I hope that you will enjoy holiday in Brittany. You have to wait for it but such is life.
      The weather is hot here, 36C. I am inside and will have lunc soon. Have a nice time today. Hugs.

      Törlés
  2. A legjobb dolgok egyike, ha együtt vagyunk a számunkra kedvesekkel. Nagyon jók a közös programok, ebédek. Jókat lehet beszélgetni ☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi vagyok, szokásos lépése a bloggernek, hogy névtelenként kezel.

      Törlés
    2. Orsi, jó volt beszélgetni, és együtt lenni azokkal, akiket szeretünk. Te is így éreztél biztosan, mikor újra együtt voltatok a lányotokkal nem is olyan régen.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu