2010. szeptember 12., vasárnap

Vízparton

Mit is csinál az ember, mikor már ráhangolódott az őszre, és az ország nagy része ázik is, mint hogy kimegy a napsütötte Fertő-tó partjára, és ott nézelődik. Mert hogy itt egy csepp eső sem esett egész hétvégén,  ősznek nyoma sem volt.
Szóval, üldögél, mászkál, tudomásul veszi, hogy milyen jó, hogy messzire ellát, hogy csobbannak a hullámok, és a szél cseppeket permetez az arcára. Leül a vízparton a hosszú padként szolgáló deszkákra, és csak úgy elvan, létezik.
Van mindenféle virág, növény, kavics, meg is lehet tapogatni őket, lehet a lábat lógatni is a nagy semmibe. Gyerekek játszanak, nyári a hangulat van a vízparti játszótéren. Hajók jönnek, mennek, színes csónakok is vannak, és jó szél. Ez utóbbi azért fontos, mert lehet legeltetni a szörfös fiúkon a szemem.:-) Mondom is M-nak, hogy milyen csinik. Nevet, ahogy tátom a számat, és örömmel jegyzi meg, hogy a szépérzékem még megvan. Ahogy láttam neki is, csak természetesen a nőneműek irányában.:-)
Nevetünk, teleszívjuk magunkat friss levegővel, színekkel, és kiviszi a fejünkből a szél, ami nemkívánatosan benn motoszkált esetleg hétközben. A Fertő-tó erre is jó.

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó, ha hallom a híreket az ország nyugati részéből hogy esik, akkor nálunk hétágra süt a nap, ha nálunk ködöl, és ömlik az eső, akkor Nálatok nyár van.

    Lassan elég, ha csak az ország egyik részére mondanak időjárást, a másikon úgyis az ellenkezője értendő.

    VálaszTörlés
  2. Ami azt illet, mi nem vagyunk messze egymástól, mégis esik egész hétvégén. Nálunk szóba sem jöhetne most egy ilyen láblógatós, folyó-patakparti ücsörgés. Azért örülök, hogy neked megvolt:))

    VálaszTörlés
  3. úgy tűnik, a "Fertő" nevet meg kellene változtatni -netán az ellenkezőjére! :)

    VálaszTörlés
  4. Alíz, most, hogy erről írsz, utánanéztem az eredetnek. Wikipédia ezt írja:
    "A tó nevét adó „fertő” szó már feledésbe merült jelentése mocsaras, agyagos, sáros hely volt. Ez részben ma is igaz, mert a magyar rész vízfelületének 4/5-ét, az osztrákénak felét nád fedi."

    VálaszTörlés
  5. Compot, mi is azt osztrák időjárásjelentést nézzük, hallgatjuk. Számunkra az a mérvadó.Mi itt kilógunk a magyar időjárásból.

    VálaszTörlés
  6. Zsuzsa! Ez az ország "csücsök" mindig kilóg.Esős hétvégét terveztem, de jó, hogy így alakult.

    VálaszTörlés
  7. Jó lenne nekem is ilyen szépen, melankólikusan ráhangolódnoma az őszi tennivalókra. De nem sikerült eddig még. A hétvége nálunk is esős volt, elmosta a szép verőfényhez szokott várdai falunapot. illetve részben, mert azért így is mímeltük a hangulatot.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu