2022. február 22., kedd

Nárcisz


Van nárciszom itthon. 
Kis zöld vödörbe ültetve kaptam a még alig bimbókat Valentin napra virágzó primulával a tövükben. A nárciszokon szinte nem látszott, és látszik rajtuk még mindig, hogy mi lesz valaha belőlük. Pár napja kinyílt az egyik, az első, mintegy hírnöke a többinek. Van még hét testvér ezen az egyen kívül. Szorosan zárva vannak a szirmok, rejtőzködve várják, hogy megmutathassák magukat. Rendszeresen locsolom, gondozom őket, beszélek hozzájuk. 
Látványuk közelebb hozzák  a tavaszt, a sárga színt,  mely odavonzza a tekintetet bármilyen kicsi is. Szinte csak egy kis folt az egész, mely mégis fogva tartja a szemet. 
Ez a szín a napfény színe. Figyelni fogom, ahogy nőnek, virágoznak, és egyre szebbek lesznek. Szépségük örömöt okoz, bármilyen kis dologról van is szó. 

12 megjegyzés:

  1. Nálam az ablak alatt nő sárga nárcisz. Már elég hosszú a levele, de bimbója még nincs. Ha lesz belőle valami, hozom a fényképét. Sok örömet a virágaidhoz! A beszédet kedvelik, jól tudod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, minél előbb lesznek virágaid, és hozhatod a képeket. Már a második is kezd nyílni nálam. Ma is szóltam hozzájuk, nem hiába a törődés.

      Törlés
  2. Kedvenc virágom a nárcisz. Még az illatát is jobban szeretem, mint jácintét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jácint illata számomra néha túl erős. Nem hiába kedveled a nárciszt. Olyan szép virág. Egyszerűségében szép.

      Törlés
  3. Itt most van a váltás, a rengeteg hóvirág egy nap alatt elkókadt, néhány szál oroszlánszáj és lila krókusz ékeskedik. A nárcisz bimbós. Kibújtak a nagyvirágú jácintok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a helyzetjelentést. Szép virágaid vannak. Sajnos a hóvirág elkókadt, pedig milyen szép tud lenni szerénységével. Neked is van nárciszod, és ez jó. A bimbós jácintok hamarosan kinyílnak, és te is élvezheted a szépségüket.

      Törlés
  4. Tegnap este volt nálam egy kis vacsora, öten jöttünk össze.
    Kaptam egy csokor SÁRGA nárciszt, egy másik vendég 3 tő SÁRGA primulát hozott! S mára ragyogóan kisütött a nap!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehát megvolt a vacsora. Biztosan jól sikerült. Jó virágot kapni, Igazi tavasziakat kaptál. Biztosan örültél nekik.Itt is süt a Nap.

      Törlés
  5. Nekem sz ősi fajta, az illatosnak mondott a kedvencem, de mindet szeretem.Ezek szerint te is beszélgetsz velük, meghálálják. A kertben most törnek fel. Végre jönnek, gyönyörködhetünk bennük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálad a ketredben minden nagyon szép, most voltam a blogodban. Beszélgetek velük, és én is úgy látom, hogy meghálálják.
      Kívánom, hogy gyönyörködj a virágaidban, és teljen bennük örömöd.

      Törlés
  6. Olyan jól esik tél végén egy virág látványa a laksában. Már ki vagyunk éhezve rá. Nekem a fiam hozott múltkor egy cserép jácintot. Ahányszor csak hazaértem és benyitottam a házba, megcsapott az a finom illat, betöltötte az egész konyhát.Mosolygósan jó érzés volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örültem, mikor megkaptam, és mikor hozta az első virágját. Jó, hogy a fiad hozott neked virágot, nagyon kedves volt tőle. Szagolhathatod, nézegetheted, örülhetsz neki. Kívánok neked még sok virágot és tőlük illatos konyhát.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu