2021. március 28., vasárnap

Blog

                                               
                                   


Itt ülök a gép előtt a kávémmal, és jön néhány gondolat, ami megosztásra vár.
Le kell írnom, hogy jó, hogy  körülöttem vagytok. Nem vagyok  olyan egyedül, mint amennyire lehetnék. Emiatt is jó dolog a blogírás. 
Abbahagytam évekre, mert úgy éreztem, hogy már csak önmagam ismétlem, és ez így unalmas lehet mások számára, de a magaméra is. A blogot magamnak is írom ugyanis. Most ez a naplóm, ami nem annyira személyes, hogy csak magamnak írhatnám le egy titkos füzetbe.  
Nem történik annyi minden velem, hogy mindig valami újat hozzak. Egyformák a napjaim ebben a bezárt világban. Leülök ide, és írom ami csak eszembe jut, sokszor persze ugyanazt. Nem mondhatom el másnak, leírom hát ide nektek és magamnak. 
Aztán mikor újra elkezdtem december 31-én a blogomat, emberek lettek körülöttem újra, mégha virtuálisan is, és ez jó dolog az egyedüllétre. Ez sokkal fontosabb dolog jelenleg, hogy itt vagytok, sőt, gyakran szóltok is hozzám, mint az önismétléstől való félelmem. Csak az tudja milyen ez, aki egyedül van. Szükségem van a blogra, mióta megváltozott az életem. Megoszthatom a gondolataimat, és olvashatom másét is.  A nap egyik része a képek nézegetése, bepillantás mások életébe. Ezenkívül kiadhatom magamból a bennem lévő gondolatokat, és vannak olyanok, akik ezt el is olvassák. Milyen jó érzés!
Elfogyott a kávém, ennyi jutott most eszembe.  Szép napot kívánok Nektek!

53 megjegyzés:

  1. Éva, épp a gép előtt ültem (főleg reggeli elfoglaltság), amikor "befutott" friss bejegyzésed. Nálam is fontos a visszhang a blogon, pedig egyébként telefonon és élőben is találkozom ismerősökkel! Meg aztán a magányos órák is kellenek: a kettő váltakozása a legjobb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra nem váltakoznak a magányos órák, a találkozások és a telefon. Nincs telefon, nincs személyes találkozás. Tudom, hogy erről én is tehetek, megpróbálom majd kiépíteni mások jelenlétét az életemben. Vannak magányos órák. Ennyi! Ha komment jön az csak jó, de anélkül is érzem a jelenléteteket, mert olvasok is, és tudom hogy jöttök, ha nem is írtok ide mindig. Nem akarom senkire sem ráerőltetni a kommentet. De egyedüllét ellen nekem jó dolog a blogírás és az olvasás. Leírtam, mert akarom, hogy tudjátok.:)

      Törlés
  2. Szép reggelt Éva! Igaz, már inkább dél felé jár (köszönhető a nyári időszámításnak), de én a mai nap most találkozom Veled először. :) Nagyon jellemző gondolatok jutottak eszedbe kávézás közben, én is valahogy így vagyok vele. A magány miatt kezdtem újra, 7 év után blogot írni és nagyon jó, hogy most nem vagyok egyedül, megoszthatom a gondolataimat veletek. Az is jó, hogy cserébe mások gondolatait is megismerhetem. Az élet így sokkal kerekebb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka,szép délutánt neked, mert már az van. Most jöttem vissza a sétámból.Jó, hogy találkoztak a gondolataink, és hogy megértesz engem. Aki egyedül van, annak felértékelődnek a blogok és a mögöttük lévő emberek jelenléte az életében. Helybe jön a társaság, ha kinyitom a számítógépet.Jó, hogy újra elkezdtem írni, visszajöttek a régi társak és jöttek újak is. Például te is.:)

      Törlés
  3. Weöres Sándor verse, az Önkarikatúra nekem is egyik kedvencem!

    VálaszTörlés
  4. Akik olvasnak téged, azok nem nézik azt, hogy ismétled magad. Azt adod, amid van, a blogtársak meg elfogadják és megértik ill. megpróbálják átérezni a helyzeted, az egyedüllétet. Így tényleg olyan, mintha beszélgetnél velünk, elmondod a napjaidat mi meg elmondjuk a mi gondolatainkat. Írj csak mindenről, ami eszedbe jut! Tudom fontos a visszajelzés, most lehet én is ismétlem magamat: mindig olvaslak, még akkor is, ha ritkán írok.
    Ragyogó napsütéses tavaszi napokat kívánok Neked! :) Öleléssel az ország másik végéből :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, nagyon megbecsülöm a "csendes", nem mindig kommentelő olvasóimat is.Nem kell mindig visszajelzést adni, nem várom el, de persze, hogy örülök, ha jön. Ez természetes érzés. Köszönöm a biztatást az írásra. Tényleg probléma volt számomra, hogy ismételtem már csak önmagam, és ez ok volt az abbahagyásra. Most, hogy jött a nyugdíj, a járvány és anyu halála, egyedül maradtam. Eddig ez az érzés nem volt ennyire jelen az életemben. Most jó, hogy van blogom. Viszontölelés neked az ország nyugati csücskéből.:)

      Törlés
  5. A reggeli Kávé mellé én régen a napilapokat olvastam, aztán szép lassan átszoktam az internet híroldalaira és a blogokra. Jó olvasni mindig másokat akkor is, ha hasonló gondokról olvasunk, mint amilyenben mi is vagyunk. Emlékszem. Megörültem nagyon, amikor az olvasási értesítőmben újra megjelent a posztod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Multmento, nekem is az első dolog a reggeli teendők mellett, egy kávéval olvasgatni a híreket és a blogokat. Inkább a blogokat. Jó dolog hasonló de az eltérő gondolatokat is olvasni. Kinyílik akkor egy új világ számunkra.
      Köszönöm, hogy olvashattam, és hogy megörültél, hogy újra elkezdtem írni. Jólesik. Én is örülök, hogy újra írok. Le kellett küzdenem az önismétlés gondolatát. Utána már jobb volt elkezdeni.

      Törlés
  6. Annyira jó, hogy itt vagy újra! Nagyon hiányoztál ám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, köszönöm a véleményed, jó volt olvasni.:) Most már tudom, hogy ti is hiányoztatok nekem, és most még inkább, hogy így alakult a helyzetem.

      Törlés
  7. Jó, hogy itt vagyunk és hiányzunk egymásnak! Nekem legalábbis jó. És azt hiszem nemcsak azért, mert az elmúlt évekbe kapaszkodom. Az biztos, hogy amikor elkezdetem én is a blogomat, annyian blogoltunk, hogy csak na. És bár nekem is vannak mindig kisebb-nagyon szünetek, visszatérek, mert hiányzik ez a világ. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy te is visszatérsz mindig, Megszoktuk ezt a világot. Nem csak az írásért jövünk, hanem a többekért is, és ez jó érzés mindenkinek.

      Törlés
  8. Úgy látszik mindenki a blogokkal is kezdi a napot. Ez jó. fontos, hogy akiket szeretünk, kövessük is őt. Éva lenne egy kérésem, a kommentek betűméretét nem tudnád nagyítani? Nehezen olvasom. Vagy az én gépemben van a hiba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt a reggel, itt vagyok én is.:)
      Szívesen teljesíteném a kérésedet, hogy nagyok legyenek a kommentek betűi, de nem tudom megcsinálni. Próbálkoztam, keresni a megldást, de nem találtam. Látom nálad nagyok a betűk, leírnád, hogyan kell megnagyítani.
      A géped jó, az én betűim kicsik.

      Törlés
    2. ezt már én is mondani akartam, kisebbek lettek a betűk, de én úgy oldottam meg, ahogy itt olvastam:
      Az aktuális oldal nagyítása vagy kicsinyítése
      A nagyítási beállítások segítségével mindent felnagyíthat vagy lekicsinyíthet az adott weboldalon.Nyissa meg a Chrome-ot számítógépén.
      A jobb felső sarokban kattintson a (három függőleges pont) Továbbiak Továbbiak lehetőségre.
      Válasszon a „Nagyítás” melletti lehetőségek közül:
      Minden nagyítása: Kattintson a Nagyítás Nagyítás ikonra.

      Törlés
    3. https://support.google.com/chrome/answer/96810?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

      Törlés
    4. Beállítottam!
      Betűméret: nagy
      Oldal nagyítása 150%
      Mégsem változott semmi a kommentekben.
      Olyat, hogy "minden nagyítása" nem találtam.
      A betűméretek máshol a számítógépemben nagyobbak lettek, de a commentek nem.
      :(

      Törlés
    5. Használtam a "minden nagyítását" tudtom nélkül. Nagyítás+, CTRL+
      de ez sem jött össze. Köszönöm a segítséged, de nem vagyok képes a kommentek betűit vele megnagyítani.Biztosan bennem van a hiba.

      Törlés
  9. Éva, a betűméret megváltoztatásához a HTML-kódot kell szerkeszteni, nagyobb százalékra kell állítani a betűnagyságot, nálam pl. 120%, ami kb. megfelelő. Ha akarod, emailben leírom, hogyan tudod megoldani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint a régi szép időkben! :) Ágitól jön a megoldás, mint rendesen:)
      rhumel

      Törlés
    2. Teljesen analfabéta vagyok a számítógéphez. Próbáltam megoldani, de nem ment. Kérek egy emailt. Köszönöm.
      editis@citromail.hu

      Törlés
  10. Jobb felső sarok - három pötty egymás alatt - arra klikk - középtájt "Nagyítás" szó, mellette százalék ez általánosan 100%, - + és - jelekkel lehet nagyítani, 150% egész oldalasra teszi, nagy betűkkel.
    Így lehet olvasni.

    Másik változat:
    Jobb felső három pötty - Beállítások - bal oldalon szavak, itt a "Megjelenés" - feljön középen "Megjelenés" felirat alatt egy kocka, amiben lehetőségek vannak - "Betűméret" - itt lehet 5 félét választani, illetve "Oldal nagyítása/kicsinyítése, itt alapból szintén a 100% van, ráklikkelve lehet ezt növelni - majd kilépni innen.

    Ez csak az olvasási szöveg növelésére jó, bárhol, bármikor, hogy a bloggazda hogyan tudja ezt maga módosítani, azt nem tudom.

    Remélem tudtam segíteni :)
    Betty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Betty! Köszönöm a segítséged. Ezt csináltam, amit írtál, de nem lett eredményes a munkám. Minden nagyobb lett a számítógépemben kivéve a kommenteket.
      Betűméret: nagy ( az 5 közül)
      oldal nagyítása: 150% ( százalékok közül)
      Nagyon köszönöm, hogy írtál, de nem hatott a kommentek betűire.

      Törlés
    2. Kedves Éva! Azt elfelejtettem írni, hogy az írásod méretét nem tudom, hogyan kell, mert magát a felületet sem ismerem, ahol a blogot író tud írni :)
      Ezt amit írtam, csak az olvasók tudják használni, így növelve az olvasáshoz a betűméretet.
      Ezt, ha valahol kicsik a betűk (bármilyen oldalon) lehet használni, így a legkisebb, vagy világosabb betűket használók oldala is jól olvasható lesz.
      Remélem az Ági által leírt megoldás erre, amit Te szeretnél segítséget nyújt.
      Szeretem olvasni a blogodat és nagyon szeretem a képeid is!
      Minden jót kívánok Neked!

      Törlés
    3. Kedves Betty, megpróbálom Ágiét. Sokat tanultam Katalin írásából is és a tiedből is, de nem tudtam sajnos a kommenteket megnagyítani. Köszönöm, hogy jöttél és írtál.:)

      Törlés
  11. Kedves Éva!
    Örülök, hogy újra itt vagy és írsz!☺ Én is olvaslak!☺ Felnagyítottam az oldalad 175 %-ra A bejegyzés most már jó nagy betűs, viszont így azért már a komment betűi is jobban olvashatók!
    Szép tavaszi napokat kívánok neked! ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aloha, neked is köszönöm, hogy írtál és olvasol. Megpróbálom a 175%-ot, hogy néz ki. Neked is szép tavaszi napokat kívánok!

      Törlés
  12. Éva, összeállítom és küldeni fogom a leírást még ma!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, köszönöm szépen, majd próbálkozom vele. Remélem, hogy sikerül. Nagy kihívás lesz az én gyér számítógépes tudásomnak, de nem adom fel:)

      Törlés
  13. Thank you Eva see you soon hugs Catherine

    VálaszTörlés
  14. Ági küldött egy nagyon használható leírást. Tényleg nagyon jót.
    2x is megcsináltam, de mindig átalakult a blogom kinézete. Ági azt írta, hogy ez természetes, majd visszaáll a régi később, de nem merem most újra megcsinálni.Kérem, nézzétek ezt el nekem. Talán egyszere erőt gyűjtök és bátorságot, és sikerülni fog, Addig maradnak a kis betűk.

    VálaszTörlés
  15. Kedves Éva, leírom Neked emailben, képekkel kiegészítve, hogy lehet nagyobbra állítani a betűméretet a kommenteknél. Remélem sikerül átállítani :)

    VálaszTörlés
  16. Válaszok
    1. Örülök, hogy segíthettem ❤️
      Ezekkel a lépésekkel máskor is tudsz bármit változtatni az oldaladon 😊🤗

      Törlés
    2. meséld el nekünk is, hogy sikerült!! ♥

      Törlés
    3. Katalinom, ment neked egy email.

      Törlés
    4. Katalin, Éva elküldte neked, remélem segített neked is 😊 nem titok ez, csak azért írtam emailt Évának, mert itt nem tudok fotókat mellékelni, csak képfeltöltő oldal segítségével.

      Törlés
    5. én azért érdeklődtem, hogy hátha más blogosokat is érdekel,
      én nem írok blogot, tehát nem saját részemre kértem, ölelésem küldöm szeretettel ♥

      Törlés
    6. Feltettem a két legutóbbi bejegyzésemben a kommentekhez a "megoldást"!:)

      Törlés
  17. Mindenkinek köszönöm a segítséget, aki közreműködött, és hogy ennyi energiát fektettetek bele a kommentjeim megnagyobbítására.:) Remélem, hogy ez a méret megfelel mindenkinek.
    Szép napot kívánok!

    VálaszTörlés
  18. Nahát, végül csak sikerült! Valóban kényelmesebb így olvasni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka, én is tudtam, hogy nem jó a betűméret, de csak segítséggel tudtam változtatni rajta. Köszönettel elfogadtam ezt a segítséget.:)

      Törlés
  19. Orsi küldte el emailben a következőket. Most összefoglalom a lényeget. Tehát így lehetett a kommentek méretét nagyítani:
    - Rákattintani a Téma opcióra
    - Személyreszabásra katt
    - Amikor az kinyílik legörgetni a bal oldali sávot egészen a Speciális beállításhoz
    - Ott lenyitni a pici háromszöget
    - Az Oldal gombot látjuk
    - Ott is lenyitni a pici háromszöget
    - Legörgetni a Lapok szövegé-ig
    - Ott van egy szám. Azt a kívánt méretre beállítani, én a 16-osra tettem
    - Jobb alsó sarokban van egy majdnem téglalap jel( floppy)
    - Katt rá, ezzel lehet menteni.
    - Utána a Blogger jelre menni, ezzel visszatérünk az alapba, ahol látjuk a blogokat.

    Leírtam, hátha valakinek szüksége van rá. Köszönjük Orsinak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel segítek! 🤗😊

      Törlés
    2. Köszönettel elfogadtuk.:)

      Törlés
    3. most olvastalak, éppen ezt akartam elküldeni, de én a mentésnél elakadtam, nem jöttem rá, hogy lehet, most meglett. látod, milyen sokan segítettek, jobb így olvasni

      Törlés
  20. megpróbáltam, sikerült, mindig tanul az ember

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, sikerült, és hogy el tudod menteni. Sokan segítettek,és mindig nagyon örülök neki. Köszönöm, hogy éppen ezt akartad elküldeni.
      Annak is nagyon örülök, hogy már jobban tudod olvasni a kommentjeimet.:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu