2010. július 25., vasárnap

Erdőben


Vége a kánikulának, péntek éjjel, dörgéssel, villámlással, hatalmas  eső jött. Szombaton nem esett, délután erdőbe mentünk sétálni, kissé hűvösebb levegőt szívni, mint a kánikula katlanmelegét. Az előző éjjeli eső átáztatta az erdei utakat, pára volt és meglepő csend. 
Aztán megláttuk az államhatárt jelző táblát.
Sehol semmi, helyesebben senki, ránk sem szóltak, pár méternyi drótot meghagytak emlékként ( az is pár 100 méterrel távolabb), és folytatódott az erdei út tovább. Nem változik meg, a természet nem 'tud' a határról, a fák sem beszélnek más nyelvet. Ez a természete a természetnek, burjánzik, semmi nem szab határt neki.



6 megjegyzés:

  1. Ez a kis árva zöld alma nagyon tetszik a fejlécedben! Illetve nem is árva, mert megtaláltad:)
    Merci

    VálaszTörlés
  2. Ez a természete a természetnek! Nagyon szépen írtad! Szép fotók!
    Nekem is tetszik az almácska!

    VálaszTörlés
  3. Határtalan szépség...

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok és Fiú!:-)
    Az ember séta közben sok szépet talál. Számomra egy kissé sáros alma a földön szép.Nem a hagyományos értelemben szép számomra a szép. Lehetne ez az alma kifényesítve egy porcelán tányéron vagy egy kosárban. Akkor is tetszene, de másképp. Megsúgom, így talán még jobban tetszik: sárosan, korábban lehullva, mint kellett volna. Több benne a költészet, jobban elgondolkodtat, jobban megmarad bennem.
    Amúgy is vonz az "enyészet" téma...

    VálaszTörlés
  5. Át is lehetett volna sétálni?
    Fura nekünk, akik még szögesdrótokhoz szocializálódtunk.
    Autóval is mindig visszanézek, hogy tényleg nem állított meg senki, tényleg nem kell papírokat mutatni, nem kell szorongani.

    VálaszTörlés
  6. Marvin! Át is sétáltunk szombaton is!
    Sokszor megtesszük itt a határ közelében.Itt-ott találunk egy táblát, de már nem fontos.Kiteszik, mert a határ, mégis csak határ. Más szerepe már nincs! Se ellenőrzés, se senki, se semmi nincs már ott.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu