2013. január 24., csütörtök

Vágy és a megvalósulása


Vágyaink részéről olykor írunk. Nem kérünk, mert nem is tudunk kapcsolódási pontokról, mégis érkezik valami fontos. 
Sokszor már úgyis megkaptam valamit, ha csak vágytam rá, és nem is beszéltem róla. A gondolat bevonzza a vágyat akár kézzel fogható formában  is.
Készül a "csipkegallérom",  az én rejtett, de az évek múlásával egyre inkább kitárulkozó saját énem, melyet az ősöktől örökölt "ruhámon" viselek remélhetőleg összhangban. Csipkegallérom az érzékenység, a dolgok látásának finom pókhálója, mely lehet gúzsba kötő csapda, de a zord-szép világban a túlélés eszköze is.
Én is készítem, más is készíti nekem. Általunk bevonzott és megtartott hatásokból is áll a saját én. A környezetünkben élőket, magát a környezetet nem lehet kivonni, díszít, szépít, a szükséges átjut a szűrőnkön, ha mi is úgy akarjuk.
Most kaptam egy "csipkegallért", és tudom, hogy itt a a helye ennek képnek nálam, a küldője is így gondolta. Írt is hozzá szép kézírással, beletette borítékba, és útnak indította...
Addig nem nyugodtam meg, míg meg nem találtam a helyét a közelemben. Velem van így is a kép alkotója, a küldője mindig, elég oldalra pillantanom írás közben, és mindig láthatom, ha itt ülök a számítógép előtt.
Készül, készítem, készítik a gallérom, melynek Flora is része már.
Köszönöm.



U.i.: Az alkotó és maximalizmusa elégedetlen a nyomtatás minőségével, közölte is velem, de én úgy megörültem az ajándéknak, hogy azonnal kitettem.:-) Kell ezért bocsánatot kérni részemről?

12 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik.
    Illik mindkettőtökhöz. Akitől, és aki kapta.
    A megfogalmazásod is tetszik. Amiből, ahogyan készül az a gallér.

    VálaszTörlés
  2. Jelen esetben nem a kép minősége a lényeg. A boldogság-valószínűleg- egyik titka, hogy ne kívánjunk elérhetetlen dolgokat.
    Sok kellemes alkalmat kívánok a csipkegallér viseléséhez :-)))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a "megemlékezést", kedves Éva! Az új változat jobb lett, más papíron, más technikával. A fényképezéshez kivettem az üveg alól (az eredeti rajz 50 / 35 cm, bekeretezve 62 / 42), mert annyira tükröződtem benne, hogy jobban látszottam, mint a rajz... Már megy.
    Remélem, hogy egyre többször felveszed a saját felszabadító csipkegallérodat!

    VálaszTörlés
  4. Drága Évikém!

    Születésnapod előestéjén kivánok Neked NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT.
    Kivánom, hogy azt a gyönyörű "csipkegallért" boldogan hordjad még nagyon sokáig büszkén, szeretettel. Mivel ide képet nem tudok felrakni gondolatban hoztam a kedvenc virágodat a fehér tulipánt.
    Nagyon sok szeretettel puszilunk: Zsóka, János

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Nektek!
    Szavakat is, virtuális fehér tulipánt is!:-)

    VálaszTörlés
  6. Pár éve még csak annyit tudtam, szereted a tulipánt. Hogy pont fehéret kaptál, az a megérzésem volt, az illik Hozzád.
    Mit nekem, hát kívánni, azt tudok még. Ahány virágüzletre ránézel, keresd mindegyikben, csodáld és érezd, hogy jókívánságok halmaza között látod!
    Szivem szerint most is leteszek eléd egyetlen szálat.

    VálaszTörlés


  7. @--)-- Boldog Szülinapot!@--)--

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu