2013. január 12., szombat

Határeset


Tegnapi vágyam, hogy egyedül leszek, és legfeljebb egy könyv lesz a társaságom- melybe akár nyugodtan belebóbiskolhatok-, másképp alakult.
Csengetés után, bár átvillant az agyamon, hogy "nem hallom meg", mégis kinyitottam az ajtót egy kollégának, akinek beszélgetésre volt szüksége. Jeleztem neki( újévi fogadalmam, hogy kifejezem óhajom!), hogy nem kifejezetten alkalmas az időpont, közben befejeztem a teregetést. 
5 percben állapodtunk meg. Ő ajánlotta fel csalódott megértéssel a szűkre szabott időt, ami után én lassan, de biztosan elszégyelltem magam.Vagy valami hasonló.Persze, hogy tovább maradt!
A vágyak adok-kapok világa nem számokból áll, pedig mennyire egyszerűsítené, de fénytelenné is tenne mindent.
Arról is szó esett beszélgetésünk folyamán egyéb aktuális eseményhez kötve, hogy ha nagyon jogos az önérdek védelme, az a bizonyos jogos önzés, akkor viszont azt tűzön-vízen át kell vinni.
Én tegnap ( már) határeset voltam. :-)
Egyébként meg nagy puha pelyhekben esik a hó, és már fehér minden.
Bizonyos vágyak mégis teljesülnek.



14 megjegyzés:

  1. "Ne utasitsd el senki szeretetét" (Weöres Sándor)
    és persze előtte a pandantja is :"Ne kivánd senki szeretetét"...

    hát én ezt a leckét próbálom gyakorolni már egy ideje, nem mindig sikerrel:(

    VálaszTörlés
  2. Olvastalak, s véletlenül(?) ránéztem az általad olvasott blogokra, s íme egy bejegyzés: http://kocbaba.blogspot.hu/2013/01/a-jotett-helye.html
    Véletlen?

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy órákig nálam maradt.:-) Az 5 perc felajánlása, már akkor is elképzelhetetlennek tűnt. Ő gondolta így: hogy marad is, nem is, és akkor neki is jó lesz, és nekem is. De így nincs értelme az egésznek, és senkinek sem jó.
    Egyébként ennyit arról, hogy kimondom a véleményem, hogy mit szeretnék,hogy szerettem volna egyedül lenni egy kicsit egy tényleg húzós nap után.
    A gyakorlat és más kívánsága felülír hatja, és nem lehet ellene harcolni. Így kell lennie.
    Persze a végén már vírusirtót telepítettünk, ami valahogy nem igen akart nekem szolgálni. Ezzel is elment az idő.

    VálaszTörlés
  4. Tamás!

    Ő a kollégám, de a mostani kesze-kusza, nehéz életét velem szokta átbeszélni.Én vagyok a leginkább kiválasztott.
    Persze szünetekben, vagy másképp teremtünk lehetőséget az aktualitásokra a munkahelyen is. Ki nem beszélget a kollégájával ott is. De szívesen jön ide, itt nálam kikapcsol, mikor már nagyon összejön neki minden, vagy rendkívüli történt.
    Az időpont nem volt igazán késői. Késő délután érkezett.
    Aztán végül kölcsönösen jót tennünk egymás lelkének.Én sem voltam jó passzban, de én ilyenkor csendre és egyedüllétre vágyom. Nem vagyunk egyformák, hogy unalomig ismételgessem.

    VálaszTörlés
  5. Tamás!Utólag írtam oda, mert így teljes a kép. Azért maradt sokáig, mert rakoncátlankodott az újonnan telepített vírusirtóm, valószínű egy vírus miatt. Nem is hagyta magát telepíteni egy ideig.Ezt eredetileg nem terveztük, mikor megérkezett, csak szóba jött.
    Utána gyorsan még le is futtattuk, volt is neki egy-két "felfedezése", melyeket gyorsan ki is nyírtunk.:-)))

    VálaszTörlés
  6. A mai napról én is csak annyit tudtam,hogy délelőtt unokázom.Ami részben nagy öröm,részben áldozat,mert az én dolgaim nem haladnak.A délelőttből most este 9 lett és ráadásul lett még három vendégünk is.:)
    Hála Istennek sikerült ma az,hogy hagyom a dolgokat a maguk medrében zajlani.És nagyon szép napom volt, annak ellenére,hogy már tegnap este fejfájással feküdtem le,reggel pedig erős migrénem volt, de aztán lassan az is rendbejött. Ennyit a tervekről.:)

    VálaszTörlés
  7. ket eve tanulok nemet mondani, kb.ketszer sikerult, es ugy meglepodtek, hogy en is elszegyelltem magam:)
    Mindenkinek megvan a kuldetese, ha onzo, ha onzetlen azt hiszem.

    VálaszTörlés
  8. úgy látom, Weöres nem talált visszhangra:(

    VálaszTörlés
  9. Én nagyon ideges tudok lenni, amikor más felülírja a programomat!! Aztán próbálok lehiggadni és valahogy csak kialakul a dolog.

    Nálunk is esik a hó, fehér minden! Szép vasárnapot!:)

    VálaszTörlés
  10. Mammka, Ágnes, Tipitá! Adott helyzet dönti el:vagy kimérgelődöm magam, vagy nem, de az önuralom a legjobb mindig, mert általában utána megbánom, ha nem.
    Van egy alaptermészet, az dönt leginkább minden mértékéről.
    Én nagyon elhatároztam, hogy nemet mondok, ha valamit nagyon nem akarok. Egyszer el kell jutni ide is, és jó úton haladok.
    20-30 cm hó várható itt É-Ny-on ma estétől folyamatosan. Meglátjuk...
    Mammka, migrén ne jött vissza?

    VálaszTörlés
  11. Aliz, ne haragudj, véletlenül kimaradt a válasz. Remélem tudod, hogy nem szándékos, nem vagyok udvariatlan mással sem, veled pedig pláne.Néha egyszerre válaszolok több kommentre, de erre a válasz tényleg elmaradt.
    Azt hiszem elméletben létezik a két idézet. Az érzéseim nem tudom kontrollálni, a tetteim igen. Tehát legfeljebb elrejtem, hogy valaki terhemre van a szeretetével,vagy nem mutatom ki, hogy szeretnék szeretve lenni valaki által. Persze, közeledhetek felé, és hátha viszonzásra talál. DE visszavonulót kell fújni, ha nem. Hogy tud fájni, ha egyáltalán meg tudjuk csinálni. Ahhh!
    Legjobb tiszta vizet önteni a pohárba, de szerepre is kényszerülünk. Minél kevesebbszer, annál jobb!

    VálaszTörlés
  12. A nem-et mondást én is gyakorlom, mert hajlamos vagyok akaratom ellenére is igen-t mondani és ez senkinek nem jó.Ezt te úgyis érted....

    A hó itt is esik ,örülünk neki!

    Migrén már este visszajött, én ugyan nem hívtam.:) Reggelre uralt mindent, gyógyszer kellett.Ez egy lórugás gyógyszer, de hála Istennek használ.Van,akinek ez sem.Bár mellékhatásai vannak.:(
    Majdnem 2 hónapig nem fájt a fejem és néhány hete "hűséges" kísérőm lett..:(

    VálaszTörlés
  13. Mammka, nagyon nem jó a szünet nélküli fejfájás. Kivizsgáltattad? Meg tudták állapítani az okát? Nekem akkor fájt viszonylag hosszabb ideig, mikor átfázott a fejem. Én akkor reumaellenes gyógyszert kaptam rá, ami helyrehozta.Megtalálták az okát.
    Délután óta esik a hó kitartóan, szép fehér minden. Igazi tél van, és -3 fok. Legalább nem olvad el.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu