2012. december 26., szerda

Karácsony 2.

Dec. 25-én Anyunál ebédeltem, csak melegíteni kellett a már korábban elkészített ebédet, a paprikás csirkét. Karácsonykor nem szeretünk sokat a konyhában lenni, tehát előre dolgozunk.
Délután még beszélgetés, kisebb belealvások a mondandóba. Békében elvoltunk, ami  a különböző egyéniségek számára nagy adomány. Megnéztem Anyu ismerős karácsonyi díszeit, mindig erősítik az otthon érzetet. Idén csak pár fenyőágat díszített fel, körberakta kedvenc képeslapjaival, angyalkákkal, mécsesekkel. Szenteste úgyis nálam volt, ahol fa is van.
M. este 6 körül jött, elmeséltük egymásnak a külön töltött előző nap történéseit, utána vonzottak  a karácsonyra kapott könyvek, és nekiálltunk olvasni.Nagyon jó a fa melletti olvasás, a pislákoló fények. Én borsmenta teát is csináltam, használ a gyomornak és az epének.
Ma reggel 9-ig aludtam, szerintem most jött ki rajtam a karácsonyi készülődés és az ünnepkor jellemző érzelmi túlfűtöttség fáradtsága.




7 megjegyzés:

  1. elmondod, milyen ajándékkönyvekkel burkolództatok a pislákoló fényekbe ?:))


    VálaszTörlés
  2. Katalin,
    M. Ildikó von Kürthytől olvasott. 3 novella( kisregény?) van egy kötetben, de nem tudom a címeket.Németül olvasta természetesen. Talán megkérdezem a címeket legközelebb, mert lehet, hogy engem is érdekel.

    Az írónőről:
    http://ekultura.hu/olvasnivalo/eletrajz/cikk/2006-02-21+00%3A00%3A00/ildiko-von-kurthy-eletrajz

    Én Varga Lóránt:Minden út Rómába és a Vigasz a mindennapokban c. könyveket olvastam.
    Ez utóbbi alcíme: A remény és a béke üzenetei:
    http://bookline.hu/product/home.action?id=69706&type=22&_v=Vigasz_a_mindennapokban

    Ez utóbbit Anyutól kaptam karácsonyra.

    VálaszTörlés
  3. Neked melyik a legkedvesebb ajandek?:)

    Mindenben tulzasokba esek, diszites, ajandekozas, vasarlas, masokrol gondoskodas, tegnap mozi utan jutott eszembe, hogy nem is ettem:)Pedig egyutt ultunk le ebedhez, de az evesben mindig alul maradok, a felfokozott erzelmi allapot elnyomja az ehseget azt hiszem:)
    Hat en igy elem meg a napokat, es bocs, hogy hosszu lett:)

    VálaszTörlés
  4. Tüneményes a dióbél-kisded!

    VálaszTörlés
  5. Ágnes, én soha nem maradok alul evésben, így ma nagyon visszafogom magam.Elolvastam nálad az ajándékaidat!
    Annyit írsz, amennyit akarsz, nincsenek szabályok.Egyébként nem is hosszú.
    Stali, jó szót hoztál rá:-)

    VálaszTörlés
  6. nem csodálom, hogy szívesen olvastál: szvsz a legjobb Camino-s könyv ez a Varga Lórántté ( négy-öt másik közül, amiből különösen kellemetlen volt a Sándor Anikó féle, de ez csak az én véleményem)

    VálaszTörlés
  7. Katalin, én is olvastam a témáról már több könyvet is. Talán a megélés lenne a legjobb, mert igazán egyik sem tetszett nagyon. meglátom az új könyvről mi lesz a véleményem, ha végzek vele.
    Tamás, el is lehet fáradni az ünneplésben( illetve előtte a szervezésben, az érzelmekben), és mikor már tényleg csak a nyugalom van, akkor képes is az ember jót aludni!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu